Gaia & godinnen in het labyrint

Online jaarwiel:
Op stap met Moeder Aarde

Deze cyclus is uitgewerkt als als online persoonlijke ontwikkelingsreis, die je kunt volgen via internet. Een labyrint is daarbij niet nodig. Je ontvangt acht keer per jaar een e-mail met een document met informatie betreffende dat jaarpunt en een audiobestand met de visualisatie. Na de visualisatie maak je zelf een bewuste wandeling in de natuur (of dat nu in de stad of midden in de natuur is). De syllabus legt achtergronden voor je uit, geeft je handreikingen voor de bewuste wandeling en laat zien hoe je je inzichten daarna kunt verinnerlijken.

Daarnaast kun je, als je dat wilt, deelnemen in een besloten facebook groep waar je je ervaringen kunt delen en elkaars belevenissen kunt volgen.

Je kunt elk jaar in januari starten.

Meer informatie vind je op mijn website Cawen.nl.
 


 

Praktische gegevens

Op dit moment is er nog geen nieuwe cyclus gepland.
Laat het me weten als je interesse hebt, dan hou ik je op de hoogte.
Je kunt deelnemen aan een online versie van deze cyclus. Zie bovenaan de pagina.

 

Data per jaar zijn:

 • Brigida & Imbolc: 31 januari
 • Ostara & Lente evening: 19 maart
 • Flora & Beltane: 30 april
 • Anna & Midzomer zonnewende: 20 juni
 • Witte Wieven & Lughnasad: 31 juli
 • Nehalennia & Herfst evening: 22 september
 • Tanfana & Samhain: 31 oktober
 • Holle & Midwinter zonnewende: 20 december

Deze data vallen zo veel mogelijk op de vooravond van de acht jaarwiel-feesten uit de Keltische en Germaanse traditie.

Tijd: van 20:00 tot 21:30 uur
De zaal is een half uur voor aanvang geopend
Hou er rekening mee dat de avond kan uitlopen

Locatie: de Schaapshoeve, Schaapsdijkweg 20A, 5453 SE Langenboom (N-Br)

Prijs: €184,-
Inclusief syllabus
De cyclus start bij minimaal 5 en maximaal 9 deelnemers

Aanmelden:
Stuur je aanmelding of vraag naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  


/ | \

Gaia & godinnen in het labyrint

Verdiep je verbinding met de natuur... en met jezelf!

In deze acht sessies in het labyrint kan je...

 • een nauwer contact met de natuur en haar seizoenen ontwikkelen,
 • een nauwer contact met jouw eigen natuur en jouw seizoenen ontwikkelen,
 • de natuurlijke cyclus van zaaien en oogsten als spiegel gebruiken voor de cyclus van jouw wensen en resultaten,
 • kennismaken met de godinnen die onze voorouders in Noordwest Europa ooit in leven en dood, handel en wandel aanriepen,
 • het labyrint leren kennen als instrument voor zelfreflectie, ter inspiratie en als heilige ruimte.
   

Zaaien & oogsten, wensen & resultaten

Onze voorouders hadden de aarde en de hemel nodig om hun jaarplanning te kunnen maken. Wanneer is het tijd om te zaaien? Wanneer kan geoogst worden? Hoe houden we moed om de winter door te komen? Er waren acht momenten in het jaar die antwoorden op dergelijke vragen konden geven: vier hemelfeesten en vier aardefeesten.

Deze cyclus van zaaien en oogsten vindt ook in onszelf plaats. Dan spreken we over het proces om van je verlangens en dromen tot resultaten te komen. Acht 'godinnen van eigen bodem' (zoals Brigida, Flora, Nehalennia, Witte Wieven en Holle) staan symbool voor acht stappen in dit natuurlijke proces.  

Het labyrint biedt je de veilige ruimte waar je dit alles kunt onderzoeken.
 

Programma van de avond

De eerste avond begint met een korte uitleg over het labyrint en 'labyrint etiquette'.

De avonden zijn opgebouwd uit:

 • Ontmoeten
 • 'Blanco' labyrintwandeling om de openheid voor de avond te vergroten / de dag los te laten
 • Geleide visualisatie waar je je afstemt op de godin en het jaarfeest
 • Labyrinspiratie wandeling waarin je je eigen proces in de cyclus onderzoekt
 • Afsluiting

Na elke labyrintwandeling is er gelegenheid om aantekeningen te maken en om je ontdekkingen, indien je dat wenst, te delen.

Hou er rekening mee dat de avond soms wat kan uitlopen.
 

Inspiratiebronnen

Twee inspiratiebronnen die ten grondslag liggen aan deze cyclus zijn het boek "Godinnen van eigen bodem" van Ineke Bergman en "Glimlach van de sirene, reis door het Etruskisch labyrint op zoek naar de Godin" geschreven door Selma Sevenhuijsen.

 


/ | \

Reacties van deelnemers

"Deze jaarcyclus heeft mij de diepgang gegegen die ik zocht"

"De verbinding met Gaia en haar Nederlandse godinnen heeft mij de diepgang gegeven die ik zocht en vond!!! Deze diepgang heb ik verkregen door het lopen van het labyrint en de inspiratie van Carin. Voordat we het labyrint gingen bewandelen nam Carin ons mee in een geleide meditatie met de des betreffende godin van dat seizoen. Deze meditatie gaf ons de mogelijkheid om in contact te komen met de godin. En kreeg je de mogelijkheid om met een vraag het labyrint in te gaan. Elke wandeling was dan ook anders. Soms kwam er een gevoel bij me boven. Een andere keer kwamen er beelden naar boven. Of vond ik van alles op mijn pad naar binnen wat ik nog mocht op ruimen. En cadeautjes als ik weer naar buiten liep, vanuit het labyrint!!!
Ook de verbinding met de deelnemende dames was heel bijzonder. We hebben veel van en met elkaar mogen leren. En de vruchten die ik hebben kunnen plukken, koesteren en mee te nemen naar het nieuwe jaar! Dit is wat het labyrint mij mogelijk heeft gemaakt! Elke keer een laagje dieper naar binnen in moeder Aarde en haar godinnen! Met name het contact met de godin Nehalennia heeft mij ontroerd….
Ik zie er naar uit voor de vervolg cursus om nog meer diepgang te gaan ervaren. Bedankt Carin met je fijne energie, inspiratie en warmte. En het neerleggen en onderhouden van het labyrint op deze krachtige plek bij de Schaapshoeve."

Een warme omhelzing,
Wendy Smits – van de Ven

/ | \

"Het bracht mij dichter bij mijzelf"

"Met een open geest heb ik deel genomen aan de godinnen workshop afgelopen jaar. Het bracht mij dichter bij mij zelf. De Godin heeft vele gezichten, in de seizoenen laat zij telken male een ander gezicht zien, met een unieke kracht voor de tijd die er voor staat. Zij maakte mij onderdeel van die kracht. Zij verbond dat met het labyrint zodat er een extra dimensie aangegeven werd. Om kort tegaan ik heb met genoegen het jaar doorgebracht met de godinnen in de groep, en de natuur om mij heen, hopelijk vind er een voortzetting plaats, zodat wij het nog verder kunnen uitdiepen."

- anoniem

/ | \

"Ik merkte een zachte innerlijke leiding die iets in werking bracht"

"Toen ik las over het Godinnen-labyrint voelde ik diep van binnen een vreugde sprongetje en heb ik mij meteen opgegeven. Bij de eerste avond van  Godin Brigida  wist ik het, hier wil ik mee verder en was ik verslaafd aan deze avonden. Elke Godin heeft een stukje bij mij wakker gemaakt. Ik was telkens weer verwonderd als er bij  het lopen van het labyrint na de Godinnenmeditatie  een zachte innerlijke leiding iets inwerking  bracht wat ik met geen woorden kan verklaren.  Het is een beleving van iets Wonderlijks  wat zich in mij en buiten mij bevind en zich laat ontvouwen als ik volg. Samen met  Carin die met veel helderheid en respect naast je staat en ondersteuning geeft als het nodig is, en  met alle pelgrims op deze avonden voel ik een warme verbinding. ondersteuning en Dankbaarheid."

Zonnegroet,
Ine


/ | \

terug naar boven

waar je in het labyrint je inspiratie vindt

Copyright © 2018 Labyrinspiratie, waar je in het labyrint je inspiratie vindt. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.